Назва організації

ПІБ керівника

Адреса

1. Макіївська міська асоціація інвалідів «Ніка плюс» ДООІ ВОІ «СОІУ» Чибізова Ірина Миколаївна 86156, Донецька обл.,               м. Макіївка, м-н Зелений, буд. 72, кв. 195
2. Громадська організація «Центр допомоги інвалідів «Актив» Мельниченко Сергій Миколайович

08132, Київська обл.,

Києво-Святошинський р-н,

м. Вишневе, вул. Вітянська, буд. 13, кв.10

3. Білоцерківське міське товариство інвалідів «ФЕНІКС» Карпович Ніна Петрівна 09117, Київська обл., м.Біла Церква, вул. Гординського,7
4. Громадська організація «Товариство інвалідів «АМАЛЛА» Гончар Микола Олексійович 84112, Донецька обл.,              м. Слов’янськ, вул. Комунарів, 34, кв.281
5. Благодійна місія «Сонце любові» Дубінська Ольга Володимирівна 45700, Волинська обл.,                 м. Горохів, вул. Шевченка, 29
6. Дніпродзержинське міське товариство інвалідів «Лелека» Лазаренко Людмила Миколаївна 51939, Дніпропетровська обл., м. Дніпродзержинськ,                 вул. Харківська, буд. 21 – Г
7. Херсонська міська громадська організація «Товариство інвалідів першої групи колишніх спортсменів «Милосердя і доброта» Власов Олександр Іванович 73000, м. Херсон,              вул. 10-а Текстильна, 63
8. Новоодеська районна організація «Союзу організації інвалідів України»

Ігнатова Валентина Іванівна

56600, Миколаївська обл,

Новоодеський р-н,

м. Нова Одеса,

вул. Леніна, 181

9. Балтський районний фізкультурно-спортивний центр інвалідів «Фенікс» Соколов Олег Миколайович 66101, Одеська обл, Балтський район, м. Балта, вул. Леніна, 12-А
10. Одеська обласна спортивна організація інвалідів з вадами опорно-рухового апарату «Спорт ОРА» Прохоров Олег Олександрович 65078, м. Одеса, Київський р-н, вул.В. Терешкової, 25-А
11. Громадська організація «Боярський міський фізкультурно-спортивний клуб інвалідів «ІКАР» Оревіна Галина Сигізмундівна 08153, Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Боярка, вул. Білогородська, 25, кв. 37
12. Громадська організація «Баскетбольний клуб інвалідів «Акули Дніпра» Коваленко Сергій Вікторович

50093, Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг,

вул. Незалежності України, 33, кв. 48

13. Товариство інвалідів 1-ОЇ та 2-ОЇ            ГР. «ФОРТЕЦЯ» Пекар Анатолій Володимирович

67708, Одеська обл.,

м. Білгород-Дністровський,

вул. Сонячна 12/107

14. Краснодонська міська організація інвалідів «РУБІКОН» Луганської області Ганєєва Наталія Мінахметівна

94408, Луганська обл.,

м. Краснодон, квартал Шахтьор, буд. 1, кв. 15

15. Дунаєвецьке районне товариство батьків, опікунів дітей-інвалідів та інвалідів дитинства «НАДІЯ» Марчак Олександр Олександрович

32400, Хмельницька обл., Дунаєвецький р-н, м. Дунаївці,

вул. Ватутіна, 7

16. Громадське об’єднання «Молодіжний центр інвалідів м. Канева «ВІДРОДЖЕННЯ» Капустян Наталія Іванівна

19000, Черкаська обл.,

м. Канів,

вул. Олега Кошового, 1

17. Громадська організація «Клуб інвалідів-спинальників «МИ НЕ ОДНІ» Козлова Олександра Іванівна

94613, Луганська обл.,

м. Антрацит, вул. Леніна, ЦМПК ім. Леніна, 12

18. Білоцерківське міське товариство дітей-інвалідів та їх батьків «АЮРВЕДА» Крижанівський Володимир

09108, Київська обл.,

м. Біла Церква, вул. Східна, 34

19. Донецька міська асоціація інвалідів «ШАГ ЗА ШАГОМ» Карлик Віра Єгорівна 83080, м. Донецьк, Ленінський р-н, проспект Ленінський, 116
20. Товариство з обмеженою відповідальністю «ФЕНІКС МЕДІКАЛ» Бідюк Микола Орестович

68001, Одеська обл.,

м. Іллічівське, буль. Гайдара, 7/А

21. Центр реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів Лебідь Олег Миколайович

64604, Харківська обл.,

м. Лозова, мікрорайон 9, буд. 2, нежиле приміщення 2

22. Громадська організація «Слов’янське міське товариство інвалідів» Бондаренко Віктор Миколайович

84122, Донецька обл.,

м. Слов’янськ, вул. Жовтневої революції, 49

23. Громадська організація «Товариство інвалідів «КАСКАД» Мазур Олександр В’ячеславович

99703, м. Севастополь, Балаклавський р-н,

вул. Ростовська, 31

24. Громадська організація «Асоціація громадян з обмеженими фізичними можливостями «Паритет» Ярова Лариса Іванівна

84122, Донецька обл.,

м. Слов’янськ, вул. Комунарів, 34, кв. 292

25.

Міська громадська організація

«Слов’янське товариство інвалідів-візочників «ОБЕРІГ»

Крюков Віталій Геннадійович

84105, Донецька обл.,

м. Слов’янськ,

пров. Солоділова, 10

26. Свердловська спілка осіб з обмеженими фізичними можливостями та членів їх родин «ЖИТТЯ БЕЗ БАР’ЄРІВ» Калашніков Григорій Миколайович

94860, Луганська обл.,

м. Сердловськ, вул. Косіора, 2

27. Фізкультурно-спортивний клуб інвалідів «ВІРА» Василенко Ірина Володимирівна

36030, Полтавська обл.,

м. Полтава, Ленінський р-н,

вул. Надворсклянська, 21а

28. Первомайський міський фізкультурно-оздоровчий клуб інвалідів «ПРОМЕТЕЙ» Шемчук Олег Олександрович

55213, Миколаївська обл.,

м. Первомайськ,

пров. Піонерський, 3

29. Одеське міське товариство інвалідів «Громада інвалідів «МРІЯ» Малиновського району м. Одеси Ротар Андрій Миколайович

65005, м. Одеса,

вул. Дальницька 5, кв. 16

30. Громадська організація «ЦЕНТР РЕАБІЛІТАЦІЇ ІНВАЛІДІВ-СПИНАЛЬНИКІВ «ЦЕРІС» Кочубей Олена Григорівна

14005, м. Чернігів,

вул. Леніна 56/74

31. Львівська міська громадська організація спортивно-технічний автоклуб інвалідів «ШАНС» Адам Теодор 29038, м. Львів, вул. Пасічна, 75, кв. 30
32. Регіональний (Лисичанськ-Сєвєродонецьк-Рубіжне) Спортивний клуб інвалідів-спортсменів «Факел» Титов Віктор Анатолійович

93118, Луганська обл.,

м. Лисичанськ, А/С 79

33. Долинська районна громадська організація інвалідів «ТОВАРИШ» Фрідрік Віктор Федорович

28500, Кіровоградська обл.,

Долинський р-н,

м. Долинська,

вул. Інтернаціональна, 20, кв.2

34. Чернівецьке міське товариство інвалідів «МИЛОСЕРДЯ» Залевський Роман Володимирович

58013, м. Чернівці,

вул. Воробкевича, 9, кв.42

35. Острозький фізкультурно-спортивний клуб інвалідів «ПОВІР В СЕБЕ» Волянюк Дмитро Олександрович

35800, Рівненська обл.,

м. Острог, вул. Татарська, 5

36. Сімферопольська міська громадська організація «Спортивно-туристичний автоклуб інвалідів» (СМГО «СТАКИ») Мисків Олег Миронович 95038, м. Сімферополь, вул. Кечкеметська, 69/155, кв. 146
37. Макіївська міська спілка інвалідів «НАДІЯ» Курінний Юрій Пилипович

86124, Донецька обл.,

м. Макіївка, вул. Фадєєва, 10

38. Громадська організація «Центр реабілітації інвалідів-спинальників «ВІДРОДЖЕННЯ-АРС» Марусевич Іван Миколайович 04201, м. Київ, вул. Мінське шосе, 10-б Д/У № 190

ДЕРЖАВНА РЕЄСТРАЦІЙНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 06.06.2013 р. N 928-08-15-13-8

Реєстраційним службам Головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі

Щодо місцевих осередків зі статусом юридичної особи

У зв'язку зі зверненнями реєстраційних служб Головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України з питань, пов'язаних з порядком внесення змін до відомостей про діючі місцеві осередки зі статусом юридичної особи та припиненням таких осередків як юридичних осіб, Державна реєстраційна служба України повідомляє.

Міністерство юстиції України погодило правову позицію Укрдержреєстру щодо реєстраційних дій, пов'язаних з місцевими осередками зі статусом юридичної особи (зміни у складі керівних органів, місцезнаходження).

Закон України "Про громадські об'єднання" (Закон N 4572-VI) (далі - Закон) у розділі V "Прикінцеві та перехідні положення" (Закон N 4572-VI) визначив механізм приведення статусу місцевих осередків у відповідність до цього Закону протягом п'яти років - безоплатно.

Проте Закон (Закон N 4572-VI) не встановлює порядок внесення змін до відомостей про діючі місцеві осередки зі статусом юридичної особи (зміни у складі керівних органів, місцезнаходження).

У зв'язку з цим до законодавчого врегулювання зазначених правовідносин при розгляді документів щодо прийняття повідомлення про зміни у складі керівних органів та про місцезнаходження місцевих осередків зі статусом юридичної особи (за виключенням внесення змін до статуту (положення)) необхідно керуватися статтею 14 Закону (Закон N 4572-VI).

1. Для внесення змін до складу керівних органів місцевого осередку зі статусом юридичної особи до уповноваженого органу з питань реєстрації за місцезнаходженням громадської організації, до якої належать місцеві осередки, подаються (надсилаються) такі документи:

1) заява довільної форми;

2) заповнена реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (форма 4) (Форма N 3178/5);

3) засвідчений печаткою місцевого осередку зі статусом юридичної особи примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення вищого органу управління про зміну зазначених осіб, прийнятого в порядку, визначеному статутом, та оформленого з дотриманням пунктів 1 (Закон N 4572-VI), 2 (Закон N 4572-VI), 6 (Закон N 4572-VI), 8 частини другої статті 9 цього Закону (Закон N 4572-VI), та/або примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) розпорядчого документа про їх призначення;

4) засвідчений печаткою місцевого осередку зі статусом юридичної особи примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) протоколу засідання керівного органу, на якому відповідно до статуту було скликано засідання вищого органу управління, якщо зміни прийняті вищим органом управління;

5) відомості про керівні органи.

Для внесення змін до відомостей про місцезнаходження подаються (надсилаються) такі документи:

1) заява довільної форми;

3) свідоцтво (дублікат свідоцтва) про реєстрацію.

Для внесення змін до відомостей про КВЕД подаються (надсилаються) такі документи:

1) заява довільної форми;

2) заповнена реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (форма 4) (Форма N 3178/5).

2. На сьогодні немає технічної можливості передавати державному реєстратору відомості про внесення змін у складі керівних органів, зміну місцезнаходження, зміну КВЕДу місцевого осередку зі статусом юридичної особи відповідно до Порядку ведення Реєстру громадських об'єднань та обміну відомостями між цим Реєстром і Єдиним державним реєстром юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2012 року N 1212 (Постанова N 1212).

Тому відомості про внесення зміни у складі керівних органів, зміну місцезнаходження, зміну КВЕДу місцевого осередку зі статусом юридичної особи слід вносити до Реєстру громадських об'єднань, а реєстраційну картку форми 4 про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (Форма N 3178/5), передавати державному реєстратору за місцезнаходженням місцевих осередків для їх внесення до ЄДР в порядку Регламенту передачі Міністерством юстиції та його територіальними органами державним реєстраторам даних про юридичних осіб, зареєстрованих відповідно до частини четвертої статті 3 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", затвердженого наказом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва та Міністерства юстиції України від 27 лютого 2007 N 23/73/5.

3. Відповідно до пункту 8 розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону (Закон N 4572-VI) правовий статус місцевих осередків громадських організацій, які діяли зі статусом юридичної особи на день введення цього Закону в дію, має бути приведений у відповідність із цим Законом протягом п'яти років з дня введення його в дію. Рішення про припинення таких осередків як юридичних осіб приймається вищим органом управління громадської організації. Правонаступником майна, активів та пасивів таких осередків є відповідна громадська організація.

Отже, розглядати документи про припинення місцевих осередків зі статусом юридичної особи повинні уповноважені органи з питань реєстрації за місцезнаходженням громадської організації, до якої належать місцеві осередки, лише у разі подання громадською організацією рішення вищого органу управління громадської організації та документів, що подаються для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб - підприємців".

4. Передача реєстраційних справ місцевих осередків до уповноваженого органу з питань реєстрації за місцезнаходженням громадської організації, до якої належать місцеві осередки, здійснюється у порядку, визначеному пунктами 10 (Закон N 4572-VI) та 11 розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону (Закон N 4572-VI).

Просимо терміново довести цей лист до відома державних реєстраторів.

Заступник Голови

І. А. Кухаренко