600 600x400Головним напрямком статутної діяльності підприємства об'єднання громадян «ПЕРСПЕКТИВА» Всеукраїнської громадської організації «Асоціація інвалідів-спинальників України» (далі – ПОГ «Перспектива» ВГОАІСУ) впродовж навчального року є професійно-технічна освіта, навчання та підвищення кваліфікації, працевлаштування осіб з інвалідністю за такими професіями:

Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних (термін навчання – 12 місяців) з вивченням бухгалтерського обліку та 1-С бухгалтерії 8.2, основ оподаткування, інформаційних систем і технологій обліку, фінансів, основ галузевої економіки і підприємництва, основ статистики, вивчення основ роботи на ПК;

Оператор комп'ютерного набору (термін навчання – 11 місяців) з поглибленим вивченням комп'ютерних програм: MS Word, MS Excell, MS Access, Internet, машинопису (швидкий набір тексту), а також опанування таких предметів як: основи діловодства, технологій комп'ютерної обробки інформації.

Діловод (термін навчання – 10 місяців) з вивченням українського ділового мовлення та діловодства, документообігу паперів на підприємстві (теорія і практика), інформаційних технологій в діловодстві, машинопису (швидкий набір тексту), основ роботи Internet, робота з оргтехнікою та вивчення основ персонального комп'ютеру);

Видається свідоцтво державного зразка кваліфікованого робітника.

Відповідно наказу ПОГ «Перспектива» ВГОАІСУ від 07 березня 2017 року № 10-к, директором навчального центру призначена Олена Володимирівна Луц.

В штаті підприємства більш ніж 50 % працюючих – особи з інвалідністю, з яких є і випускники навчального центру.

Навчання проходить в лекційному та комп'ютерному класах. Впродовж усього періоду навчання або перекваліфікації викладачі намагаються створити комфортні психологічні та соціальні умови для осіб з інвалідністю. Методичний персонал всіляко сприяє залученню та інформуванню студентів про можливості отримати безкоштовну професійну підготовку для ефективного працевлаштування в подальшому.

Впродовж навчального року студенти мають змогу брати участь у виїзних семінарах, організованих Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація інвалідів-спинальників України», з питань первинної реабілітації спинальних хворих та осіб з порушенням функцій опорно-рухового апарату у постлікарняний період, активної реабілітації, здобуття нових професій, безбар'єрного середовища та правової обізнаності.

ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ У НАСТУПНІ ПЕРІОДИ:

• впровадження нових підходів у навчальному процесі осіб з інвалідністю при здобутті професійно-технічної освіти та підвищенні кваліфікації за існуючими спеціальностями;
  • розглянути можливість щодо розширення спектру спеціальностей для навчання осіб з інвалідністю м. Києва: зокрема, перукар, перекладач англійської мови, косметолог;
  • провести модернізацію та оновлення матеріальної бази підприємства (комп’ютерної та офісної техніки, бібліотеки, методичних матеріалів);
  • провести роботу вивчення ринку нежитлових приміщень м. Києва з метою зміни орендованих приміщень на інші (бажано на I поверсі для можливості проведення навчання осіб з інвалідністю на інвалідних візках);
  • налагодити співпрацю з центрами зайнятості м. Києва з метою працевлаштування випускників підприємства;
  • з урахуванням існуючого попиту, провести роботу щодо можливості внесення змін в Ліцензію для збільшення кількісного набору осіб з інвалідністю на навчання за Спеціальністю «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних».

obuhenie obuhenie (2) obuhenie (3)

<< < Февраль 2019 > >>