lust 3Настоящим листом повідомляємо, що в рамках проведених Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація інвалідів-спинальників України» з 15.09.2015 року по 19.09.2015 року в заходів:

- Круглого столу: «Якість та функціональність засобів пересування для інвалідів-спинальників та інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату»;

- Семінару:«Перший контакт»,

разом з присутніми членами, осередками нашої організації, запрошеними представниками Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю, Фонду соціального захисту інвалідів України було обговорено розроблений Міністерством соціальної політики України проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 5 квітня 2012 року №321 «Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів».

Проаналізувавши запропоновані зміни, вислухавши зауваження присутніх, Асоціація дійшла висновку про необхідність термінового призупинення запропонованих змін.

Порядок, у відповідністі з яким сьогодні людина з інвалідністю має можливість замовляти згідно ІПР необхідні засоби реабілітації та пересування цілком задовольняє потреби людей з інвалідністюі і не потребує ніяких змін та доповнень.

Щодо розглянутого проекту, в питанні проведення розбивки на групи існуючих технічних засобів пересування, було запропоновано спочатку вилучити з номенклатури застарілі неякісні моделі інвалідних колясок таінші технічні засоби реабілітації. Проектні механізми доплат, забезпечення та строки експлуатації крісел, також визвали негативних питань та пропозицій у учасників заходу.

Взагалі, проведене обговорення вказало на необхідність проведення додаткової роботи по приведенню проектних норм у відповідність з потребами людей з обмеженими фізичними можливостями.

На протязі 2015 року в разі необхідності Асоціація готова спільно співпрацювати з Міністерством соціальної політики України в доопрацьовуванні запропонованих змін. Тільки після детального, ретельного узгодження всіх спірних питань, урахування всіх зауважень та пропозицій, Асоціація надасть згоду на погодження даного проекту.

Голова ВГОАІСУ                                                                           І.М. Марусевич

ВІДПОВІДЬ ПЕРШОГО ЗАСТУПНИКА МІНІСТРА В.ШЕВЧЕНКО

lust vid Shevthenky 5