lust ShevthenkyШановний Василю Васильовичу !

Звертаємо вашу увагу, що в численних виступах Президента України Порошенка П.О. поставлено наголос на те, що в тих умовах, в яких перебуває сьогодні Україна, ні в якому разі не повинні занижуватись соціальні стандарти, а, навпаки, прикладатись зусилля для зростання соціальних стандартів.

Ознайомившись з порівняльною таблицею до проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012р. № 321», ми не погоджуємось із запропонованимим змінами, а саме :

1. Доплатний механізм. Більшість людей , які отримують технічні засоби реабілітації, не в змозі через низьку пенсію доплачувати за ТЗР.
  2. Запропонований термін експлуатації шість років на крісла колісні при гарантійному терміні один рік призведедо того, що через рік-два більшість людей з інвалідністю залишаться без засобів пересування, які вийдуть з ладу. Наша пропозиція полягає в збільшенні терміну експлуатації - два роки після закінчення гарантійного терміну. Ці строки лише на крісла колісні, кімнатні, активного типу , вуличні візки. Для візків з електроприводом та скутерів залишити попередній термін експлуатації.
  3. Зберегти механізм забезпечення людини з інвалідністю двома візками, як це було раніше.
  4. Відносно вибору ТЗР багато нарікань на управління соціального захисту. Пропозиція _ на рівна з працівниками управлінь соціального захисту надати право людині з інвалідністю, яка потребує ТЗР , напряму після отриманні ІПР замовляти ТЗР у виробника або постачальника виріб, який вписаний в ІПР .
  5. Крім цього, в змінах до Постанови №321 виписані протипоказання на користування кріслами колісними таким чином, що мало хто буде мати право вибору візків активного типу та візків з електроприводом. В Європі, де розроблялись візки з електроприводом, вони розроблялись , в першу чергу, для людей , які перенесли травми шийного відділу хребта і після травми у них дуже погано працюють кисті рук. В тих протипоказаннях, які виписані сьогодні, людині, що перенесла травму шийного відділу хребта, неможливо отримати візок з електроприводом. Коли узгоджувались ці протипоказання, ми надавали пропозиції, що , незалежно від стану хворого, який переніс травму шийного віддлу хребта, за його бажанням надавати візок з електроприводом. Наші пропозиції не були враховані, тому , на сьогоднійшній день ми маємо багато нарікань та незадоволених тим, що людина з травмою шийного відділу хребта не має права на візок з електроприводом. Також необхідно переглянути всю номенклатуру засобів пересування та вилучити з номенклатури візки , моделі яких є застарілими, низькофункціональними та в короткий термін ламаються.

lust Shevthenky 2

<< < Апрель 2018 > >>