vokzal-saki

ВГО «Асоціація іналідів-спинальників України» виражає вам свою повагу та звертається з проханням взяти до уваги та посприяти в допомозі інвалдам, які пересуваються на візках, в ситуації, що склалася на залізничній станції м. Саки.

В місті Саки діють санаторії спинального профілю (ДП "Спеціалізований спинальний санаторій ім. М.Н. Бурденка", Сакський центральний воєнний клінічний санаторій ім. Н.І. Пирогова), що зумовлює прибування великої кількості осіб з порушенням опорно-рухового апарату та інвалідів-спинальниів в місто. Головною та найбільшою перешкодою на шляху до місць оздоровлення є залізнична станція Саки. ВГО АІСУ отримує багато письмових та усних скарг щодо якості надання послуг інвалідам, які пересуваються на візках, на залізничній станції. Зокрема, неможливість дістатися до перону, відсутність спеціальних служб, які мають допомагати іналідам-візочникам при посадці та висадці з потягу, а також в транспортуванні багажу, відсутність можливості замовити спецвагон для перевзення осіб з особливими потребами. Тому ВГО «Асоціація іналідів-спинальників України» просить вжити заходів та забезпечити:

- доступність перонів залізничної станції м. Саки;

- наявність спецслужб на залізничній станції Саки, які мають допомагати особам з особливими потребами при посадці та висадці з потягу, а також з перевезенням багажу;

- можливсть замовити спецвагон для перевзення осіб з особливими потребами;

- наявність спеціально облаштованих, відповідно до ДБН, туалетів для осіб з особливими потребами;

- зручні та комфортні зали очікування для інвалідв з порушеннями порно-рухового апрату.

Створення належних умов для інвалдів, які пересуваються на візках, на залізничній станції м. Саки позитивно вплине на життя осіб з особливими потребами, зокрема на можливість комфортного пересування інвалідів-спинальників та можливість безперешкодно дістатися місць санаторного лікування.

З повагою,

Голова ВГО                                                                                                       І.М. Марусевич

ВІДПОВІДЬ НА ЛИСТА

ukrzaliznutsy