11 Октябрь 2017

ОГЛЯД НОВИХ КРІСЕЛ КОЛІСНИХ ТА ЗАСОБІВ РЕАБІЛІТАЦІЇ

28 09 2017 oglyd kolysok (1)ВГО «Асоціація інвалідів-спинальників України» 28 вересня 2017 року прийняла участь в огляді нових моделей крісел колісних та засобів реабілітації при Фонді соціального захисту інвалідів. Свою нову продукцію представили офіційний дистриб’ютор компанії INVACARE в Україні, компанія «Світ літньої людини» (постачальник продукції під брендом MEDOK), виробнича компанія "ДІСПОМЕД", товариство з обмеженою відповідальністю «ОРТОТЕХНО», Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування i протезування, ТОВ «Лідер-ОРТО» (постачальник продукції Comfort Kryniccy Польща, Forta S.L. Іспагія) та ТОВ «Інвапол».

Семінар «Набуття в домашніх умовах навичок самообслуговування та облаштування сприятливих умов життєдіяльності для людини з ушкодженням спинного мозку» (23 – 25 вересня 2017 року)

sentybr 2017 71Соціальна реабілітація особи з інвалідністю – це комплекс заходів, спрямованих на відтворення порушених чи втрачених людиною суспільних зв'язків та відносин. Метою соціальної реабілітації є відновлення соціального статусу людини, забезпечення соціальної адаптації у суспільстві, досягнення певної соціальної незалежності.

Цілісний системний підхід дозволяє сформулювати багаторівневу структуру проблем соціальної реабілітації та допомоги.

Семінар "Формування архітектурного, транспортного та інформаційного доступного простору для осіб з інвалідністю" (21 – 23 вересня 2017 року)

sentybr 2017 28Держава повинна створити безбар'єрне середовище, щоб в повній мірі забезпечити самостійний спосіб життя осіб з інвалідністю, особливо тих, які пересуваються на інвалідних візках. На сьогодні архітектурне середовище для таких людей є малодоступним, а подекуди взагалі недоступним. Діюче на сьогодні законодавство України містить норми щодо необхідності забезпечення пристосування до потреб осіб з інвалідністю інформації, будинків, доріг, транспорту та інших об'єктів фізичного оточення.

<< < Октябрь 2017 > >>