ВСЕУКРАЇНСЬКА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ

Останні коментарі

• Привітання
    • Сергій
      Шановний Іван Миколаєвич. Щиро вітаю Вас з Днем народження, бажаю міцного здоров'я, успіхів у всіх ...

• надія
      Іван Миколаєвич!!!З днем народження!!!Зд оров'я,щастя і банальних радостей життя!!!Нових звершень!!!

• Виолетта
      Иван Николаевич поздравляем вас с днем Рождения! Всего самого наилучшего. Конечно же самое главное ...

• Анна Кириченко
      Дорогой Иван Николаевич! От всего сердца поздравляем Вас с днём рождения! И благодарим Вас за то, что ...

• Иван Иванович
      Уважаемый Иван Николаевич! Поздравляю Вас с днем рождения! Желаю здоровья, счастья, вдохновения ...

kuyalnil 09 2018 51Творча робота людей з інвалідністю та її результати є цікавим та важливим напрямком у їх самореалізації. Одна з причин існуючої обмеженості у житті таких людей – наявність бар'єрів, що заважають інтеграції людей з обмеженими можливостями в суспільство. Потреби таких людей найчастіше не враховані: в плануванні більшості будівель освітніх установ і бібліотек, у громадському транспорті, на вулицях міст і сільських поселень.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Якщо людині не створюють спеціальних умов для того, щоб він реалізував своє право, то це не дискримінація (його ніхто ні в якому праві не обмежує), а відмова від сприяння в реалізації права. Це відношення веде до ще однієї з важких життєвих проблем, а саме – до самотності особи з інвалідністю. Однак, заповнюючи час посильними справами, читанням і роздумами, творчістю, не дозволяючи собі хандрити від неможливості змінити обставини, людина не буде відчувати самотності. І саме в цій ситуації допоможуть творчі думки, творчі процеси, творча робота. У теперішній час творчість – це таке різноманіття можливостей, де людина може вибрати те, що їй зручніше та більш довподоби.

На базі ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця», курорт «Куяльник», учасниками семінару «Творча терапія як крок до самореалізації» вишукувалися шляхи відновлення емоційної та психічної гармонії осіб з травмою хребта та спинного мозку, створення стійких дружніх відносин між членами організації та розширення можливості працевлаштування і зниження навантаження на вітчизняному ринку праці.

Семінар відкрито Головою Асоціації І.М. Марусевичем, який привітав присутніх і з задоволенням відкрив виставку творчості учасників заходу.

Кожному з майстрів було надано слово ознайомити із своїми роботами та розповісти про набутті досягнення. Свої роботи представили:

– Губар Наталя Петрівна та Губар Сергій Олександрович (Вишгородський р-н Київської обл.) – вишиванки, шкіряні чохли для ножів;
– Рибак Олеся Володимирівна (с.Пологи Янянки Київської обл.) – пейзажні картини;
– Дьяков Сергій Михайлович (м.Біла Церква) – пейзажні картини на бересті;
– Казарян Тетяна Айказунівна та Казарян Армен Айказунович (с.Новотимофіївка Миколаївської обл.) – пейзажні картини;
– Ковальчук Тетяна Миколаївна (м.Київ) – портрети олівцем;
– Богданюк Кирило Юрійович (м.Херсон) – пейзажні малюнки в техніці енкаустика (малювання гарячим воском);
– Боштега Зінаїда Василівна (м.Сторожинець Чернівецька обл.) – вишиванки, в тому числі з використанням бісеру, вишиті картини, в'язані вироби;
– Нікутіна Наталія Миколаївна (м.Вознесенськ) – натуральне мило ручної роботи;
– Герасимова Жанна Борисівна, Герасимова Тетяна Олександрівна, Аверенко Ганна Олександрівна (Дніпродзержинське міське товариство інвалідів «Лелека») – вишиванки, в'язані речі, вироби із кераміки, листівки, іграшки, картини;
– Новоодеський міський відокремлений підрозділ – сувенірні вироби, прикраси з бісеру, швейні вироби, кукли-мотанки;
– ГО «Слов'янське міське товариство інвалідів» – іграшки, кукли, сувеніри, керамічні та інші вироби прикладного мистецтва, флористичні та пейзажні композиції, прикраси з бісеру;
– Авдіївська громадська організація «Переборення» – кукли-мотанки, серветки з вишивкою, вишиті картини, сувенірні вироби;
– Мукачівське міськрайонне товариство інвалідів вазо-моторної системи «Криниця» – вітражні картини, дерев'яні вироби, сувеніри з гіпсу;
– Первомайський міський культурно-оздоровчий клуб інвалідів «Прометей» – картини в техніці аплікації на тканині, плетені вироби з паперу та бісеру, натуральні мочалки тощо.

kuyalnil 09 2018 28

kuyalnil 09 2018 36kuyalnil 09 2018 42

Для усіх бажаючих додатково були проведені традиційні численні майстер-класи, розкриті секрети майстерності та передані позитивні емоції від сумісної роботи над створенням нових виробів:
– Герасимова Жанна Борисівна (м.Камінське) – подарункові шоколадниці;
– Богданюк Кирило Юрійович (м.Херсон) – енкаустика (малювання гарячим воском);
– Кіріченко Ганна Федорівна (м.Одеса) – професійний візаж;
– Преображенська Ольга Іванівна (м. Словянськ) – флористика та акварельне малювання на склі;
– Кузурман Вікторія Володимирівна (м.Словянськ) – бісероплетіння;
– Лабудя Світлана Георгіївна (м.Словянськ) – сувеніри та кукли з елементами стяжки;
– Кустарьова Валентина Володимирівна (м.Словянськ) – прикраси ручної роботи (буси, браслети);
– Агнєвщікова Любов Миколаївна та Малиновська Ганна Миколаївна (м.Словянськ) – сувенірні «підкови на щастя»;
– Томчук Тетяна Степанівна (м.Вінниця) – прикраси в техніці «канзаши»;
– Казарян Тетяна Айказунівна (с.Новотимофіївка Миколаївської обл.) – квіти з фоамірану;
– Базько Віктор Анатолійович (м.Ужгород) – сувеніри з гіпсу.

kuyalnil 09 2018 43kuyalnil 09 2018 54

kuyalnil 09 2018 44Несподіваним, але таким жаданим завершенням заходу став організований представниками відокремлених підрозділів Асоціації концерт «Сильні духом» в Палаці культури санаторію Куяльник. В концертній програмі були представлені танці на візках, гра на гітарі та баяні, пісні та прочитані власні вірші обдарованих людей з інвалідністю з числа учасників семінару та осіб, які перебували в санаторії. Шквал позитивних емоцій та вдячних овацій глядачів підтвердив подолання кожним з виступаючих бар'єрів відчуження та становлення яскравої особистості, здатної продемонструвати дієвий приклад жаги до життя, завзятості та прагнення до нових перемог.

ВИДЕО КОНЦЕРТНА ПРОГРАМА "СИЛЬНІ ДУХОМ"

Семінар «Творча терапія як крок до самореалізації» показав важливість його проведення, живий інтерес та зацікавленість всіх учасників семінару до нього. Отримані навики та досвід безперечно зроблять життя яскравіше та оптимістичніше всіх небайдужих до творчості.

Перекладач

Ukrainian Bulgarian Czech English French German Italian Polish Russian