06.11.2018 naradaПід головуванням заступника Міністра соціальної політики України Лариси Попової в приміщенні Фонду соціального захисту інвалідів  06 листопада 2018 року відбулась нарада з представниками виробників і постачальників технічних та інших засобів реабілітації, на якій були обговорені проблемні питання реалізації Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 № 321 (із змінами), а також шляхи їх вирішення, узгодили позиції щодо подальших дій.

Особливу увагу було приділено ефективному виконанню бюджетної програми 2507030 ,,Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів” за напрямом „Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення”, питанням щодо розподілу коштів на відповідні вироби.

06.11.2018 narada 1У поточному році за зазначеною програмою в частині забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації передбачено 1127,58 млн грн. Станом на 01 листопада поточного року Мінсоцполітики спрямувало 1020,27 млн грн на забезпечення засобами реабілітації. При цьому за даними Централізованого банку даних з проблем інвалідності станом на 01.11.2018 сформовано відповідних договорів на суму 803,48 млн грн, що є підтвердженням успішної імплементації нового запровадженого механізму на договірних засадах за принципами ринкової конкуренції та адресного підходу із задоволенням потреби кожної окремої особи з інвалідністю.

Міністерством заплановані подальші кроки розвитку забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації, які дозволять й надалі підвищувати ефективність процесу.

Міністерство соціальної політики України