baner (4)Всеукраїнська громадська організація «Асоціація інвалідів-спинальників України» на базі ДП «Клінічний санаторій ім.Пирогова» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» (м.Одеса, вул. Лиманна) в період з 06.06.2018 р. по 12.06.2018 р. проводить семінари «Перший контакт: необхідність планування власного відновлення» та «Активно-спортивна реабілітація осіб із спинальними травмами».

Метою семінару «Перший контакт: необхідність планування власного відновлення» (06.06.2018 – 09.06.2018) є навчити учасників семінару з числа осіб, які отримали травми хребта та спинного мозку, та мають порушення функцій опорно-рухового апарату, членів їх сімей відновлювати особисті здібності до соціального функціонування та допомогти визначати свої соціальні ролі, соціальні зв'язки в суспільстві. Привчити таку людину приймати реальність такою, як вона є, спокійно сприймати свої обмежені фізичні можливості, а також зосередити їх увагу на тому, що реально можна зробити, щоб рухатись та розвиватись далі. Надати та допомогти набути навички ефективного планування власного відновлення на перших етапах соціальної адаптації після отримання травми хребта або спинного мозку.

Для налагодження активної співпраці під час проведення семінару заплановано зустріч медичного персоналу санаторію із представниками регіонального Фонду соціального захисту інвалідів, Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОДА та громадських організацій осіб з інвалідністю. Проведення моніторингу лікувального закладу на предмет покращення надання послуг по лікуванню та реабілітації спинальних хворих. Ознайомитися із напрацюваннями санаторію в питанні їх первинної реабілітації, виокремити набуті досягнення у цій сфері та проблемні питання, які потребують якнайскорішого вирішення.

Заняття з елементами тренінгу «Казка мого життя» передбачає створити умови для покращення психологічного та емоційного стану людини з інвалідністю, а саме: підвищити комунікативні навики між учасниками семінару, зняти емоційне напруження, налагодити настрій на вдачу та успіх.

Програма семінару «Активно-спортивна реабілітація осіб із спинальними травмами» (09.06.2018 – 12.06.2018) створена з метою привернути увагу громадськості до проблем осіб з інвалідністю-спинальників та осіб з з порушеннями функцій опорно-рухового апарату, визнати їх рівноправними і повноцінними громадянами України з повним конституційним пакетом прав та обов’язків. Роз'яснити важливість проведення фізкультурно-спортивної реабілітації та активного способу життя.

Для покращення фізичного стану та самообслуговування осіб із спинальною травмою та з порушенням функцій опорно-рухового апарату через заняття різними видами спорту та рухової активності також буде проведене навчання по іграм як: КОРНХОЛ, КВАДРО-ЕЛАСТИК, БОЧА, СЛАЛОМ НА ВІЗКАХ АКТИВНОГО ТИПУ.

<< < Октябрь 2018 > >>