pandys 2018

Облаштування засобів безперешкодного доступу, зокрема, пандусів та вхідної групи до об’єктів житлово-комунального та громадського призначення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не потребує отримання документів, що дають право на їх виконання та прийняття в експлуатацію.

Про це заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе наголосив на Форумі «UNLIMITED: Мистецтво без меж», організованому Британською Радою в Україні.

«У минулому році була прийнята відповідна постанова КМУ і сьогодні для облаштування об’єктів щодо доступності, це вхідна група чи улаштування пандусів та інше, не потрібні дозвільні документи. У більшій мірі, це було бюрократичне стримування для тих, хто не хотів цього робити або був байдужим. Сьогодні це не потребує жодного документу, просто повідомлення про початок робіт», — сказав він.

Парцхаладзе також повідомив, що Мінрегіон планує створити книгу стандартів зі створення безбар’єрного простору, що може стати робочим інструментом для проектування та будівництва громадських та інших будівель з урахуванням принципів доступності. «Сьогодні у більшості випадків засоби доступності облаштовуються тільки формально – або через відсутність відповідальності чиновників, або через просту необізнаність архітекторів у тому, як це правильно робити. Тому спільно з експертами ми працюємо над книгою стандартів для регіонів, яка складатиметься з проектних рішень – як швидко, легко та правильно проектувати та будувати засоби доступності», — розповів він.

Створення безбар’єрного простору входить в ТОП-5 пріоритетних завдань Мінрегіону, виконання якого регламентовано Планом дій Уряду та Конвенцією ООН про права людей з інвалідністю на період до 2020 року.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

<< < Май 2018 > >>