seminar 14 20 09 2016 (2)Всеукраїнська громадська організація «Асоціація інвалідів-спинальників України» на базі готельного комплексу «Верховина» (Київська обл., Києво-Святошинський р-н, с.Петропавлівська Борщагівка, вул. Петропавлівська, 24) в період з 01.12.2017 р. по 05.12.2017 р. проводить семінар «Перший контакт при реалізації трудових прав людей з інвалідністю» та навчальний семінар «Творчість людини з особливими потребами як шлях до подолання її соціальної ізоляції».

Метою семінару «Перший контакт при реалізації трудових прав людей з інвалідністю» (01.12.2017 – 03.12.2017) є розгляд проблем та шляхів їх вирішення щодо забезпечення умов для реалізації права людей з інвалідністю на працю, сприяння їх зайнятості та запобігання масовому безробіттю, надати підтримку неконкурентоспроможним на ринку праці, в тому числі, які мають спинальну травму та пересуваються на інвалідних візках.

Разом із представниками Всеукраїнського центру професійної реабілітації інвалідів (с.Лютіж Вишгородського р-ну), Центру професійного розвитку Києва, громадські організації осіб з інвалідністю та відокремлені підрозділи ВГОАІСУ продемонструють результати своєї діяльності щодо впровадження принципів рівноправності та доступності при реалізації трудових прав осіб з інвалідністю, власних досягнень та напрацювань в питанні забезпечення конкурентноспроможності на ринку праці, з метою виокремлення основних правил та положень для досягнення соціальної рівноправності в трудовому законодавстві.

Програма навчального семінару «Творчість людини з особливими потребами як шлях до подолання її соціальної ізоляції» (03.12.2017 – 05.12.2017) передбачає прийняття участі осіб з інвалідністю у виставках та майстер-класах, на яких вони знайомляться та займаються освоєнням практичних навичок з народних ремесел, таких як – плетіння, народна іграшка, лепіння, в'язання, вишивка, розпис тощо. Навчання людини певному виду ремесла сприяє її мотивації до пізнання та творчості, дає можливість творчого самовираження, а в перспективі, і можливість забезпечити засоби до існування.

<< < Май 2018 > >>