seminar 14 20 09 2016 (2)Всеукраїнська громадська організація «Асоціація інвалідів-спинальників України» на базі готельного комплексу «Верховина» (Київська обл., с.Петропавлівська Борщагівка, вул. Петропавлівська, 24) в період з 21.09.2017 р. по 25.09.2017 р. проводить семінар «Формування архітектурного, транспортного та інформаційного доступного простору для осіб з інвалідністю» та семінар «Набуття в домашніх умовах навичок самообслуговування та облаштування сприятливих умов для людей з ушкодженням спинного мозку».

Метою семінару «Формування архітектурного, транспортного та інформаційного доступного простору для осіб з інвалідністю» (21.09.2017 – 23.09.2017) є виділення найгостріших проблемних питань, які виникають при активній життєдіяльності осіб, що отримали травму хребта та спинного мозку і пересуваються на кріслах колісних, або мають порушення опорно-рухового апарату, і в процесі обговорення – пошук шляхів їх вирішення.

Разом із представниками громадських організацій осіб з інвалідністю та відокремлених підрозділів ВГОАІСУ, які продемонструють результати роботи місцевих комітетів доступності, заплановано обговорення із представниками профільних Міністерств можливості удосконалення змін в архітектурно-будівельній, транспортній інфраструктурі та інформаційному дизайні міст, з метою зробити їх більш зручними для осіб з інвалідністю всіх нозологій.

Програма семінару «Набуття в домашніх умовах навичок самообслуговування та облаштування сприятливих умов для людей з ушкодженням спинного мозку» (23.09.2017 – 25.09.2017) створена з метою надати інформацію про особливості медичної, соціальної та психологічної реабілітації первинного хворого, які полягають у створенні сприятливих умов для внутрішнього управління індивіда, розробки індивідуальної програми реабілітації.

Разом із спеціалістами Вінницького міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів передбачено надати навички ефективного планування власного відновлення на перших етапах соціальної адаптації після отримання травми хребта та спинного мозку.

<< < Октябрь 2017 > >>