• Санаторий "Куяльник" г.Одесса
    • Алексей
      Был июль-август, подписываюсь под каждым словом Михаила. Я сам шейник. добавлю сюда: Хамство персонала ...
  • Санаторий "Оризонт" п.г.т.Сергеевка
    • Олег
      Сергей... Вы лично какие силы приложили, что б эти дорожки на море приобрели... я вот вернулся ...

• Сергей
      Первый шаг сделан по поводу дорожки к морю ещеб пляжную коляску и пару спасателей помощников и будет ...

• Сергей
      у пгт СЕРГІЙВКА е санаторій Оризонт два поверхи якого виділили для лікування та ребілітаціі інвалідів ...
  • Через десять лет машину можно переоформить
    • Руслан
      Право собственности на авто далина а вот процедуру передачи прописать забыли

Активна реабілітація – це комплекс заходів із застосуванням засобів фізичної культури та спорту, скерованих на самообслуговування, максимальну незалежність у повсякденному житті та побуті, інтеграцію та суспільну активність людини, що зазнала травми чи захворювання хребта та спинного мозку. Основними складовими процесу активної реабілітації є фізична, психологічна та соціальна реабілітація.

Мета – це досягнення людиною у інвалідному візку максимальної незалежності від сторонньої допомоги, і тим самим, покращення якості свого життя. Філософія ґрунтується на гаслі – «навчився жити у візку сам – навчи іншого». Головну роль в процесі навчання відіграють інструктори у інвалідному візку, які мають неабиякий психоемоційний вплив на спинального хворого, оскільки служать переконливим прикладом можливості вести повноцінне життя на рівні зі здоровими людьми.

На базі ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця, курорт «Куяльник» були проведені фізкультурно-спортивні змагання з наступних видів спорту: боча, слалом на інвалідних візках активного типу. Командними були змагання з боча, індивідуальні змагання – слалому на інвалідних візках активного типу.

Серед пріоритетних напрямків діяльності з розвитку адаптивної фізичної культури серед осіб із спинальною травмою можна виділити наступні :

-       оволодіння навичками користування інвалідним візком активного типу;

-       покращення фізичного стану та самообслуговування через заняття різними видами спорту та рухової активності;

-     розповсюдження інформації, що стосується профілактики ускладнень після травми, особистої гігієни, інтимної сфери, правових питань, облаштування житла тощо;

-       залучення до семінарів працівників медичних закладів, що працюють із хворими, які отримали травми хребта та спинного мозку.

За результатами проведених змагань переможцями оголошено та нагороджено наступних учасників змагань з боча:

І місце – команда візочників «Херсон – Стар»: Власов Олександр Іванович, Кухарський Олег Іванович, Чистяков Олександр Павлович;

ІІ місце – команда візочників «Запорізька Січ»: Карпов Віктор Олександрович, Петровська Ірина Геннадіївна, Духно Юрій Іванович;

ІІІ місце – команда«Ікар»: Оревін Олександр Васильович, Оржешківський Вʹячеслав Юрійович, Чернуха Микола Михайлович.

За результатами індивідуальних змагань нагороджено переможців із слалому на інвалідних візках активного типу:

І місце – серед жінок – Заріцька Ольга Миколаївна, серед чоловіків – Карпов Віктор Олександрович, серед осіб з ураженням шийного відділу хребта – Дьяков Сергій Михайлович;

ІІ місце – серед жінок – Петровська Ірина Геннадіївна, серед чоловіків – Кухарський Олег Іванович, серед осіб з ураженням шийного відділу хребта – Богинський Віктор Миколайович;

ІІІ місце – серед жінок – Кернична Сніжана Олексіївна, серед чоловіків – Отроша Олександр Анатолійович, серед осіб з ураженням шийного відділу хребта – Губар Сергій Олександрович.

В результаті проведеного заходу було досягнуто поставлених цілей та позитивних результатів, а саме:

-     виявлено осіб з травмами хребта та спинного мозку, які висловили бажання брати участь у фізкультурно-спортивних заняттях та вести активний спосіб життя, надано практичні поради

-     покращено фізичний та психічно-емоційний стан учасників заходу – з порушенням хребта та спинного мозку, функцій опорно-рухового апарату, підвищена функціональна активність та рухомість.

<< < Август 2017 > >>