03.06.2017 reva 3ВГО «Асоціація інвалідів-спинальників України» неодноразово та довготривалий час піднімає на засіданнях Уряду та профільних Міністерств питання щодо своєчасного забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю внаслідок травми хребта та спинного мозку, і в першу чергу постраждалих в антитерористичній операції.

В ході засідання Ради з прав осіб з інвалідністю при Кабінеті Міністрів України 25.05.2017 року Асоціацією була озвучена інформація щодо відсутності укладених договорів між Фондом соціального захисту інвалідів України та підприємствами-виробниками (постачальниками) про забезпечення технічними засобами реабілітації у 2017 році. Представники Фонду запевнили усіх присутніх про їх укладення до кінця травня поточного року. На сьогодні зазначені договори не підписані.

Віце-премʹєр-міністру України П.В. Розенку та Міністерству соціальної політики України було надано відповідні листи з проханням сприяти у вирішенні викладеної проблеми, яка у кінцевому разі заважає процесам соціалізації та індивідуального розвитку людини з інвалідністю, в першу чергу, постраждалим в антитерористичній операції.

Зі свого боку Асоціація пропонує себе в якості партнера та готова відслідковувати, в першу чергу, якість технічних засобів реабілітації, та в разі звернення – сервісне обслуговування (ремонт).

03.06.2017 reva

03.06.2017 reva 2