31 05 2017 zasidanieНа засіданні Ради у справах осіб з інвалідністю при Кабінеті Міністрів України 25.05.2017 року були обговорені проблемні питання медичної, психологічної та професійної реабілітації учасників антитерористичної операції.

В ході зібрання голова Всеукраїнської громадської організації «Асоціація інвалідів-спинальників України» Іван Марусевич висловив занепокоєння щодо відсутності до теперішнього часу укладених договорів про забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації між Фондом соціального захисту інвалідів та підприємствами-виробниками (постачальниками) у 2017 році. Адже потребу у кріслах колісних, противопролежневих подушках та інших засобах пересування має велика кількість людей з інвалідністю, в тому числі учасники антитерористичної операції. Їх несвоєчасне забезпечення призводить до депресивного стану людини та унеможливлює її вільне пересування, особливо у період первинної реабілітації.

ВІДЕО - Виступ І.Марусевича на засіданні Ради у справах осіб з інвалідністю

Окрему увагу Іван Марусевич приділив відсутності в лікарнях обладнаних туалетних та душових кімнат для осіб, які пересуваються на інвалідних візках. На сьогодні заклади охорони здоровʹя не готові надавати якісні послуги з перебування та лікування таких людей.

Асоціація готова в тісному колі обговорювати ці проблеми, які вона неодноразово та довготривалий час піднімала на засіданнях Уряду та профільних Міністерств, і шукати оптимальні шляхи їх вирішення в конкретні терміни.

<< < Октябрь 2017 > >>