minМіністерством соціальної політики України від 19.04.2017 року було ініційовано обговорення проекту постанови КМУ до постанов КМУ від 12.10.2011 № 1049 та від 07.03.2012 № 176 щодо нових умов отримання громадськими організаціями людей з інвалідністю державного фінансування шляхом участі у конкурсі.
Кожен мав змогу ознайомитися із даними змінами на офіційному сайті Міністерства та висловити своє бачення запропонованих ініціатив:

Всеукраїнською громадською організацією "Асоціація інвалідів-спинальників України" викладено свої зауваження та пропозиції щодо призупинення прийняття запропонованих Мінсоцполітики змін, та в подальшому в процесі широкого обговорення нової процедури з визначення програм (проектів, заходів) для виконання (ралізації) яких надається фінансова підтримка, визначити для цих організацій певні преференції щодо участі в конкурсі (текст додається).

"Саме поняття «конкурс» визначається як змагання , яке дає змогу виявити найгідніших із його учасників або найкраще з того, що надіслане на огляд. Тобто, це змагання рівнозначних конкурсантів із яких обираються кращі.
Не зрозуміло, як можна проводити конкурс між громадськими організаціями осіб з інвалідністю, члени яких складають різні нозології. Адже кожна організація має свій напрямок діяльності, своїх членів – осіб з інвалідністю, яких об’єднує однаковий діагноз, однакові методи лікування, відновлення, реабілітації, спільні питання та інтереси, типове життя. Проведення конкурсу між такими організаціями взагалі призведе до позбавлення права багатьох організацій на існування в соціумі, що недопустимо. Крім того, сама процедура конкурсу буде для багатьох осіб з інвалідністю фізично не під силу. Вони будуть невзмозі витримати цей марафон. В результаті їх членів чекає життя в чотирьох стінах, відчудженість від всякої діяльності, обмеження у всьому, що доступно здоровій людині.

Зараз, коли наша країна намагається на всіх рівнях виконати рекомендації Комітету ООН у справах осіб з інвалідністю, реалізувати положення Конвенції про права осіб з інвалідністю, коли Президентом 13 грудня 2016 року підписано Указ «Про заходи, спрямовані на забезпечення додержання прав осіб з інвалідністю», коли пріоритетом державної політики є недопущення погіршення стану осіб з інвалідністю, цей проект змін, який запропоновано, при реалізації явно буде носити ознаки відкритої дискримінації цієї багатотисячної категорії населення.

Для уникнення такого майбутнього для громадських організацій осіб з інвалідністю, прошу призупинити прийняття запропонованих Мінсоцполітики змін, та в подальшому в процесі широкого обговорення нової процедури з визначення програм (проектів, заходів) для виконання (ралізації) яких надається фінансова підтримка, визначити для цих організацій певні преференції щодо участі в конкурсі".

min 1  min 2

<< < Июнь 2017 > >>