seminar 14 20 09 2016 (45)З 14.09 по 20.09.16 р. я мала нагоду прийняти участь в семінарі, який провела  для нас (людей із фізичними вадами) Всеукраїнська громадська організація «Асоціація інвалідів-спинальників України» тема якого була «Освіта та професійна підготовка інвалідів – як розвиток людського потенціалу, запорука розвитку особистості, та інтеграція в суспільство», що відбувся в санаторії «Куяльник» м. Одеси. Тема дуже актуальна та потрібна для осіб із інвалідністю, бо що в наш час бачать ці люди окрім своєї оселі, та чотирьох стін своєї кімнати?!

Роблячи такі заходи, організатори змушують людей із вадами хоча б на деякий час забути про свої проблеми, та життєві негаразди.

Конференція була дуже цікавою та потрібною, учасникам була влаштована зустріч із працівниками професійної та трудової реабілітації, де ми мали змогу задавати питання, проводити дискусії та просто спілкуватися.

Друга частина семінара була не менш цікавою, були проведені виставки виробів народної творчості осіб із інвалідністю, та майстер-класів серед учасників семінару, де кожен міг показати свої здібності, професіоналізм. Я теж мала можливість представити свої вишиті роботи. Кожен з присутніх мав змогу побачити та спробувати творчі ідеї, спостерігаючи за безмежно гарними виробами народних умільців.

seminar 14 20 09 2016 (70)seminar 14 20 09 2016 (71)seminar 14 20 09 2016 (72)

Заключною частиною нашого семінару була розважальна програма, яка просто вразила всіх присутніх. Чудовою несподіванкою було те, що керівник Асоціації спинальників України Марусевич І.М. домовився із керівництвом санаторію та влаштував нам безкоштовний прохід на концерт Володимира Гришка (який в той час давав концерт в санаторії, присвячений річниці видатному співакові Мусліму Магомаєву, виконуючи всі його хіти) де всі присутні отримали масу задоволення. Не менше вражень було у присутніх коли концертну програму підготували і самі учасники семінару, танці на візках, пісні та гра на гітарі не змогли не зачепити людські серця, які зі сльозами на очах , своїми оплесками довго не відпускали виконавців.                                                                      seminar 14 20 09 2016 (129)seminar 14 20 09 2016 (147)seminar 14 20 09 2016 (139)

Від'їзд був не легким, так як за шість днів ми всі встигли ближче познайомитись, порозумітись.

Хочу зауважити, що такі заходи робити необхідно для людей з фізичними вадами, навіть я, людина яка не обмежена в спілкуванні, відчувала себе рівною, мені дуже не хотілось розлучатися з такими ж як я. Дивлячись в їхні очі я бачила очікувану невідомість, блиск в очах та сльози.

Хочеться подякувати організаторам, за такий важливий та потрібний для нас семінар.

Посилання на статтю

З повагою та вдячністю, Любов Машлевська (м. Кілія)

<< < Июнь 2018 > >>