kuyalnik 12 06 2016 sport (4)Активна реабілітація – це комплекс заходів із застосуванням засобів фізичної культури та спорту, скерованих на самообслуговування, максимальну незалежність у повсякденному житті та побуті, інтеграцію та суспільну активність людини, що зазнала травми чи захворювання хребта та спинного мозку. Основними складовими процесу активної реабілітації є фізична, психологічна та соціальна реабілітація.

З метою популярізації активного способу життя людини із спинальною травмою та порушенням функцій опорно-рухового апарату ВГО «Асоціцація інвалідів-спинальників України» на базі ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова» з 12 по 16 червня 2016 року було проведено фізкультурно-оздоровчий захід з наступних видів спорту: командні ігри з боча й індивідуальні змагання з слалому на інвалідному візку активного типу та дартсу. При проведенні індивідуальних змагань із слалому та дартсу учасники ділились на 3 категорії: «чоловіки», «жінки», «спинальники з ураженням шийного відділу хребта».

Після довготривалих запеклих змагань та підрахунку результатів, в урочистій формі були оголошені переможці, серед яких значну кількість склали особи, які пересуваються на інвалідних візках, та вручені пам'ятні сувеніри.

kuyalnik 12 06 2016 sport 2 kuyalnik 12 06 2016 sport (6) kuyalnik 12 06 2016 sport (5)

Призові місця були розподілені наступним чином:

БОЧА:

І місце – команда візочників «Стрім Тім»: Марусевич Іван Миколайович, Духно Юрій Іванович, Ковальчук Тетяна Миколаївна;

ІІ місце – команда «Запорізька Січ»: Карпов Віктор Олександрович, Петровська Ірина Геннадіївна, Соколов Олег Миколайович;

ІІІ місце – команда «Херсон – Стар»: Власов Олександр Іванович, Трошин Сергій Вадимович, Чистяков Олександр Павлович.

ДАРТС:

І місце – серед жінок – Кравець Тамара Петрівна, серед чоловіків – Карпов Віктор Олександрович (візочник), серед осіб з ураженням шийного відділу хребта – Власов Олександр Іванович.

ІІ місце – серед жінок – Машура Ганна Петрівна, черед чоловіків – Шевцов Олександр Олександрович, серед осіб з ураженням шийного відділу хребта – Дьяков Сергій Михайлович.

ІІІ місце – серед жінок – Даценко Людмила Петрівна, серед чоловіків – Чистяков Олександр Павлович (візочник), серед осіб з ураженням шийного відділу хребта – Губар Сергій Олександрович.

СЛАЛОМ НА ІНВАЛІДНИХ ВІЗКАХ АКТИВНОГО ТИПУ:

І місце – серед жінок – Петровська Ірина Геннадіївна, серед чоловіків – Карпов Віктор Олександрович, серед осіб з ураженням шийного відділу хребта – Чабанов Олексій Вікторович;

ІІ місце – серед жінок – Ковальчук Тетяна Миколаївна, серед чоловіків – Кухарський Олег Іванович, серед осіб з ураженням шийного відділу хребта – Губар Сергій Олександрович;

ІІІ місце – серед жінок – Ігнатова Валентина Іванівна, серед чоловіків – Сакевич Андрій Володимирович, серед осіб з ураженням шийного відділу хребта – Дьяков Сергій Михайлович.

kuyalnik 12 06 2016 sport (7) kuyalnik 12 06 2016 sport (1) kuyalnik 12 06 2016 sport (8)

Мета активної реабілітації для людей з травмами хребта – це досягнення людиною в інвалідному візку максимальної незалежності від сторонньої допомоги, і тим самим, покращення якості свого життя. Філософія грунтується на гаслі – «навчився жити у візку сам – навчи іншого». Головну роль в процесі навчання відіграють інструктори у інвалідному візку, які мають неабиякий психоемоційний вплив на спинального хворого, оскільки служать переконливим прикладом можливості вести повноцінне життя на рівні зі здоровими людьми.

<< < Декабрь 2018 > >>