3 dekabry 2015 8В Міністерстві соціальної політики України у лютому поточного року на чолі із Першим заступником Міністра В.В. Шевченко розпочала свою роботу Експертна комісія щодо встановлення відповідності кваліфікаційним вимогам підприємств-кандидатів усіх форм власності на виготовлення, поставку, ремонт та технічне обслуговування технічних та інших засобів реабілітації у 2016 році.

До складу комісії увійшли керівний склад Департаменту соціального захисту інвалідів Міністерства, Фонду соціального захисту інвалідів, ВГО «Асоціація інвалідів-спинальників України» (І.М. Марусевич) та ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» (С.М. Тріскач).

За результатами розгляду поданих документів, більша частина підприємств і постачальників технічних та інших засобів реабілітації були визнанні як такі, що відповідають затвердженим кваліфікаційним вимогам. Інші потребують додаткового розгляду та будуть розглянуті на наступним засіданнях комісії.

Упродовж засідання Василь Шевченко наголошував на необхідності усім підприємствам і постачальникам технічних та інших засобів реабілітації, громадським організаціям, які опікуються соціальними, правовими та економічними інтересами людей з інвалідністю, проводити широку роз'яснювальну роботу про гарантоване державою безкоштовне забезпечення кріслами колісними, протезно-ортопедичними виробами та іншими засобами реабілітації серед учасників АТО, які мають у цьому потребу.

Так само інформувати громадськість щодо наявного повного асортименту продукції підприємств, які відповідають кваліфікаційним вимогам, та можливостей її безкоштовного придбання.

<< < Июнь 2018 > >>