kuylnik noybr47Фізкультурно-спортивна реабілітація – один із самих дієвих способів залучити молодих людей з інвалідністю до систематичних занять фізичною культурою і спортом. Вона дає змогу інвалідам відчути свою необхідність в команді, проявити свої індивідуальні навички та таланти і само реалізувати себе в суспільстві.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

kuylnik noybr75З метою популярізації занять спортом серед людей з інвалідністю ВГО «Асоціцація інвалідів-спинальників України» на базі ДП «Клінічний санаторій ім. Пирогова» з 07 по 09 листопада 2015 року було проведено фізкультурно-оздоровчий захід серед інвалідів-спинальників та інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату з наступних видів спорту: командні ігри з бочча й індивідуальні змагання з дартсу та серсо. При проведенні індивідуальних змагань з дартсу учасники ділились на 4 категорії: «чоловіки», «жінки», «інваліди-спинальники з ураженням шийного відділу хребта» та «волонтери»; при проведенні змагань із серсо учасники були поділені на 2 категорії: «жінки» та «чоловіки».

Після довготривалих запеклих змагань та підрахунку результатів, в урочистій формі були оголошені переможці, серед яких значну кількість склали інваліди-візочники, та вручені пам'ятні сувеніри.

kuylnik noybr78 kuylnik noybr79

Призові місця були розподілені наступним чином:

kuylnik noybr77БОЧЧА:

І місце – команда візочників «Стрім Тім»: Духно Юрій Іванович, Ковальчук Тетяна Миколаївна, Колінько Артем Олександрович;

ІІ місце – команда «3 В»: Ігнатова Валентина Іванівна, Бирзул Валентина Вячеславівна, Кривоносова Валентина Андріївна;

ІІІ місце – команда «Ікар»: Оревін Олександр Васильович, Оржешківський Вячеслав Юрійович, Сєдов Олександр Володимирович.

kuylnik noybr86ДАРТС:

І місце – серед жінок – Оревіна Галина Сигізмундівна, серед чоловіків – Загорулько Сергій Васильович (візочник), серед інвалідів з ураженням шийного відділу хребта – Бойко Олександр Сергійович (візочник), серед волонтерів – Пилипенко Тетяна Миколаївна.

ІІ місце – серед жінок – Ляшевич Інна Володимирівна, черед чоловіків – Трошин Сергій Вадимович (візочник), серед інвалідів з ураженням шийного відділу хребта – Марусевич Іван Миколайович (візочник), серед волонтерів – Голубятникова Ольга Миколаївна.

ІІІ місце – серед жінок – Цуркан Антоніна Миколаївна (візочник), серед чоловіків – Кухарський Олег Іванович (візочник), серед інвалідів з ураженням шийного відділу хребта – Губар Сергій Олександрович (візочник), серед волонтерів – Онішко Олена Олександрівна.

СЕРСО:

І місце – серед жінок – Афанасьєва Христина, серед чоловіків – Бондар Євген Олександрович (візочник);

ІІ місце – серед жінок – Кірвас Марія Михайлівна, серед чоловіків – Сєдов Олександр Володимирович;

ІІІ місце – серед жінок – Душкова Алла Андріївна, серед чоловіків – Окулов Андрій Валерійович (візочник).

kuylnik noybr83 kuylnik noybr85

Громадська організація на соціальному рівні пропагандує ідеї та ідеали спорту, його досягнень, а залучення волонтерів та спеціалістів з соціальної роботи, стало наглядним прикладом рівноправності, сприяння та популяризації спортивного життя, інтеграції на суспільну активність людей, що зазнали травм чи захворювань хребта та спинного мозку. Окрім всього іншого спортивні змагання націлюють на конкуренцію, досягнення максимальної незалежності від сторонньої допомоги і покращення якості свого життя.

Отже, не будемо втрачати час на зайві вагання. Будемо пам’ятати, що той хто хоче щось зробити – шукає можливість, хто не хоче – причину. Всеукраїнська громадська організація «Асоціація інвалідів-спинальників України» не шукає причини і з свого боку, бере зобов'язання всіляко сприяти якісній реалізації програми спортивних змагань.

<< < Декабрь 2018 > >>