06.02.2014 12:20

60Уряд підтримав пропозиції Міністерства соціальної політики про зміну порядку забезпечення інвалідів засобами реабілітації. Проект постанови Уряду було розроблено в рамках виконання Державної цільової програми "Національний план дій щодо реалізації Конвенції про права інвалідів на період до 2020 року", - повідомила в.о. Міністра соціальної політики Наталія Королевська.

"Чинний Порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших категорій населення потребує вдосконалення. Це необхідно для поліпшення соціального захисту інвалідів", - підкреслила в.о. Міністра.

Прийняті сьогодні зміни передбачають, зокрема, забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації за рахунок держбюджету осіб, інвалідність яких пов'язана з трудовим каліцтвом, але не може бути сплачена за рахунок коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Також документ спрощує порядок забезпечення предметами реабілітації, в тому числі спеціальними мобільними телефонами, дітей-інвалідів по зору і слуху, розширює перелік захворювань, при яких жінки забезпечуються протезами за рахунок бюджету, затверджує новий порядок перерозподілу виготовлених засобів реабілітації, якщо з якихось причин вони не можуть бути видані замовнику.

Повідомляє прес-служба Мінсоцполітики: